nieuws

Opnieuw last onder dwangsom voor Noordum

Archief

De AFM heeft op 16 januari opnieuw een last onder dwangsom van € 4.000 per dag met een maximum van € 80.000 opgelegd aan Michel Aaldert Jan Hoogstege, eigenaar van Noordum Verzekeringen, vanwege het niet voldoen aan informatieverzoeken. Noordum zwijgt al bijna een jaar in alle talen.

Opnieuw last onder dwangsom voor Noordum

In april vorig jaar legde de AFM al een last onder dwangsom op aan Noordum Verzekeringen in Franeker, dat ook een kantoor heeft in 's-Heerenberg. De toezichthouder vermoedde dat Noordum financiële diensten heeft verleend of nog steeds verleent zonder dat het bedrijf hiervoor een vergunning heeft van de AFM. Noordum heeft de in de last onder dwangsom gespecificeerde informatie tot op heden niet aan de AFM verstrekt.
Noordum beschikte van 19 september 2008 tot 3 september 2010 over een vergunning van de AFM voor het bemiddelen in consumptief krediet, hypothecair krediet, spaarrekeningen, levensverzekeringen en schadeverzekeringen. De toezichthouder wilde weten of Noordum na september 2010 en zonder vergunning nog bemiddeld of geadviseerd heeft in financiële producten. De verzochte informatie moet nog steeds aan de AFM worden geleverd.

Reageer op dit artikel