nieuws

Ook Flexis en SAA melden zich op markt pensioenportefeuilles

Archief

SAA beheert,

 

Flexis wil

 

overnemen

 

Adviesbedrijf Flexis Groep heeft zich gemeld op de markt voor het overnemen van pensioenportefeuilles van adviseurs die zich niet aanmelden voor een Wft-pensioenvergunning. SAA heeft een aparte tak opgericht waaraan tussenpersonen advies en beheer kunnen uitbesteden.

 

Flexis betaalt maximaal driemaal de jaarprovisie als overnameprijs. Portefeuilles zullen worden ondergebracht bij Pensioendesk Services. "De reden voor dit aanbod is dat wij hebben gemerkt dat intermediairs worstelen met de vraag wat te doen met de pensioencontracten en welke waarde zij eraan kunnen toekennen." Volgens Flexis is een simpele oplossing dat de contracten overgaan tegen een vaste waarde. "Daarbij kan de overdragende partij met een gerust hart de klanten overdragen."

 

De naam Pensioendesk werd in 2010 overgenomen van de toen failliet verklaarde gelijknamige serviceprovider. Behalve de backofficeorganisaties is, samen met Pensioen & Planning Nederland, ook de franchiseformule voortgezet.

 

SAA

Intermediairbedrijf SAA is gestart met SAA Pensioenen, dat zich primair richt op het intermediair. Daarnaast heeft het bedrijf een kennis- en informatiedesk ingericht voor werkgevers, verzekeraars en accountants rondom pensioen en de daarbij behorende wet- en regelgeving.

 

"Het bij ons aangesloten intermediair verwacht van een organisatie als SAA dat wij een specifieke rol kunnen vervullen in beheer en advisering rondom het Wft-pensioenregister", verklaart John de Vilder, commercieel directeur van SAA Pensioenen, de oprichting van het aparte onderdeel.

 

De ondersteuning aan het intermediair kan variëren van het verzorgen van juridisch advies tot het volledig beheren van de pensioenportefeuille en het verzorgen van nieuwe adviezen.

 

De afgelopen maanden hebben onder meer Vrieling Adviesgroep (ABC Pensioen) en Noordeloos Groep (NLG) aparte bedrijven opgericht die het beheer van pensioenportefeuilles willen overnemen van adviseurs die geen Wft-vergunning gaan aanvragen.

 

Reageer op dit artikel