nieuws

Nieuwe site biedt lening zonder provisie

Archief

Leningzonderprovisie.nl claimt klanten een voordeel te bieden tot € 2.000 per jaar als zij hun lening oversluiten via de site. “Lening Zonder Provisie onderscheidt zich van banken en andere tussenpersonen door als eerste en enige in Nederland de provisie die zij ontvangt over de lening, rechtstreeks door te storten aan de klant.”

Nieuwe site biedt lening zonder provisie

De leningsite is sinds 1 februari actief. Oprichter R. Duinkerken zegt aan de leningen niets te verdienen. “In de toekomst zullen wij ook verzekeringen aanbieden, met verdiensten in abonnementsvorm. In eerste instantie is het doel om naamsbekendheid te creëren en zoveel mogelijk klanten te voorzien van de goedkoopste lening.” Verzekeringen zullen worden aangeboden op basis van nettotarieven.
Volgens Duinkerken, die voorheen bij Ohra werkte, doet niemand hem dit na: “De grote landelijke spelers kunnen dit niet, want hun verdienmodel rust op doorlopende provisie.” De terug te betalen provisie wordt groter naarmate meer klanten zich aanmelden, zegt hij. “Afhankelijk van de provisie kunnen mensen tot wel € 200 per maand terugkrijgen.”
Duinkerken erkent dat zijn initiatief een gok is. Zijn werkwijze heeft hij niet aan de AFM voorgelegd. “Op het sluiten van leningen verdien ik niets. Het lijkt me dat de AFM daar geen bezwaar tegen zal hebben.”

Reageer op dit artikel