nieuws

Nieuwe marktplaats zet verzekerden in de etalage

Archief

Zelf prijs bepalen

 
Per relatie kan de verkoper enkele gegevens invoeren: leeftijcategorie, postcodegebied en aantal en soort polissen. Hij kan zelf aangeven welke prijs hij ervoor wil hebben: een tot tweeënhalf maal de doorlopende provisie is de richtlijn. "Maar als partijen afspreken dat er geen som wordt betaald, is het ook goed", zegt Haasnoot.
 
Via de algemene voorwaarden hoopt hij te voorkomen dat grote landelijk werkende kantoren zich op de marktplaats storten en in grote hoeveelheden relaties gaan kopen. "Overigens melden wij voor kandidaat-kopers alleen de beschikbare relaties in zijn eigen regio op basis van postcodes."
 
Een abonnement op de site kost € 10 per maand voor kopers of aanbieders. Wil een tussenpersoon zowel kopen als verkopen, dan betaalt hij maandelijks € 15. "Je moet dan wel verplicht een jaar abonnee blijven. Daarna kun je dagelijks opzeggen. Dat doen we om te voorkomen dat kantoren in één keer relaties op de site 'dumpen'. Tot 1 mei is het abonnement overigens gratis."
 
Volgens Haasnoot zullen vooral starters graag relaties willen overnemen. "Veel van hen kunnen geen portefeuille kopen. Bovendien zoeken zij vaak een relatiebestand dat zij individueel kunnen bedienen."

Reageer op dit artikel