nieuws

Inboedels waardevoller, premies licht gestegen

Archief

Distributie

 
Het intermediaire kanaal heeft nog steeds het hoogste aandeel in de distributie van inboedelverzekeringen, maar dit aandeel daalt jaarlijks. Daarentegen stijgt de verkoop via banken en direct writers. Die namen in 2005 nog respectievelijk 16,4% en 29,3% van de totale productie voor hun rekening, tegenover 51,8% voor het intermediair. In 2010 was het marktaandeel van het intermediair gedaald naar 43,5%: terwijl dat van banken en direct writers toenam naar respectievelijk 21,4% en 33,1%. De distributie via overige kanalen (bijvoorbeeld postkantoren, fietsenwinkels en autodealers) is in 2010 ten opzichte van 2005 met 0,5% gedaald naar 2%.
 
Penetratie 
Het merendeel van de Nederlandse huishoudens heeft de inboedel verzekerd tegen schade en/of diefstal, maar er bestaan wel duidelijke verschillen in penetratiegraad tussen soorten huishoudens en leeftijdscategorieën. Meerpersoonhuishoudens zijn nagenoeg altijd verzekerd, maar van de alleenstaanden die jonger zijn dan 35 jaar heeft 14% geen inboedelverzekering. Van de alleenstaanden vanaf 35 jaar heeft 97,4% een inboedelverzekering.

Reageer op dit artikel