nieuws

iLetsel haakt af bij proef

Archief

Hans Noordsij, initiatiefnemer van het online letselschadeplatform iLetsel, zal niet verder meewerken aan een proef om de ervaringen in kaart te brengen van het werken met één medisch adviseur in een letselschadezaak.

 

De rol van iLetsel zou in deze proef beperkt zijn tot die van ‘veredeld doorgeefluik’, vindt Noordsij. "En daar is iLetsel niet voor gemaakt."

 

In samenwerking met Achmea doen letselschadebureaus Kloppenburg, Europrotector en Van der Toorn mee aan deze proef, die wordt ondersteund door de Universiteit van Tilburg. En daar wringt hem nu net de schoen volgens Noordsij: "Gaandeweg werd mij duidelijk dat het in het project niet zou draaien om de vraag of het mogelijk is om slachtoffers mee te krijgen in een aanpak waar sprake is van één medisch adviseur. Het blijkt nu dat een wetenschappelijk onderzoek centraal staat." In het onderzoek zal sprake zijn van een proefgroep, waarbinnen de ene helft wel en de andere helft niet te maken krijgen met één medisch adviseur. "Er zal dus geen sprake zijn van optimalisering van de positie van het slachtoffer", vindt Noordsij. Ook bleken zijn aanvullende voorwaarden op het vlak van communicatie en monitoring niet bespreekbaar. "Dat heeft als enig mogelijke consequentie dat iLetsel de pilot niet zal faciliteren."

 

Volgens Edwin van Sloten van letselschadebureau Kloppenburg is de samenwerking met iLetsel beëindigd op verzoek van de deelnemende letselschadebureaus en Achmea en staat de positie van het slachtoffer wél nadrukkelijk centraal in de proef.

 

Reageer op dit artikel