nieuws

Hypotheekproductie 30% lager in januari

Archief

De verkoop van nieuwe woninghypotheken heeft in januari ruim 30% minder productie opgeleverd dan een jaar eerder: er is voor _ 3,31 (4,77) mld aan nieuwe hypotheken ingeschreven bij het Kadaster.

 

Daarmee wordt de productiedaling, die in de tweede helft van vorig jaar begon, doorgezet. December was goed voor een min van 25% in hypotheekproductie.

 

Het Kadaster hanteert met ingang van januari overigens nieuwe selectiecriteria, waardoor de totalen over voorgaande periodes zijn aangepast. Over januari 2011 was oorspronkelijk een productie van _ 4,95 mld gemeld. Het aantal ingeschreven hypotheken is in januari met een kwart gedaald tot 13.598 (18.082).

 

Het aantal executieveilingen is sterk gedaald: vorige maand waren er 149 gedwongen woningverkopen, tegen nog 393 in januari vorig jaar. December had nog een forse stijging laten zien tot 384 (128) executieverkopen.

 

Reageer op dit artikel