nieuws

Cardif met nieuwe naam ook direct te sluiten

Archief

Cardif heeft zijn naam gewijzigd in BNP Paribas Cardif. De naamsverandering luidt tevens een periode in waarin de maatschappij beter in beeld wil komen bij de consument. “Die bepaalt zelf hoe hij zijn producten afneemt”, zo stelt directeur Cees de Jong, die daarom ook direct sluiten mogelijk gaat maken. “Maar we gaan met onze aanpak ook juist adviesmogelijkheden genereren.”

Cardif met nieuwe naam ook direct te sluiten

BNP Paribas Cardif kijkt naar de behoefte van de klant, zegt De Jong. "Daarbij staat ook de vraag centraal hoe de klant een product wil afnemen. Wij gaan die keuze niet voor hem maken." Wel zal de keuze mogelijk worden gemaakt met een optie tot direct sluiten. "Bij veel producten is advies noodzakelijk, vinden wij. Naast de combinatie van adviseren en bemiddelen heb je nu ook het adviseren alleen, waarbij de adviseur zelf niet bemiddelt. Ook die klant moet bij ons een product kunnen afnemen." Wil een consument rechtstreeks een polis sluiten, dan wordt hij erop gewezen dat voor het betreffende product wel een advies nodig is.
De BNP Paribas-dochter gaat dit jaar verder met activiteiten komen die buiten de niches maandlastenbeschermers en overlijdensrisicoverzekeringen liggen. "We willen bovendien breder gaan in de distributie en ons meer op de consument gaan richten. Die is namelijk nog vrij onbekend met ons." Dat resulteert in april in de eerste consumentencampagne, die voornamelijk via de radio gevoerd zal worden.
Om het werkterrein te verbreden, zal dit jaar een nieuwe doelgroep worden aangesproken: huurders. Daarnaast zal een vernieuwende inkomensverzekering worden geïntroduceerd.

Reageer op dit artikel