nieuws

Brand in partycentrum kost ASR ruim _ 5 mln

Archief

Een grote uitslaande brand vorige week in partycentrum De Postwagen in het Groningse Tolbert, kost verzekeraar ASR naar verwachting meer dan _ 5 mln.

 

Het gehele partycentrum, sinds 1856 het middelpunt van het uitgaans- en verenigingsleven in het dorp, werd op 3 februari door de grote uitslaande brand in de as gelegd en het pand moet als verloren worden beschouwd. De in het pand aanwezige mensen konden zich op tijd in veiligheid brengen. Doordat het vuur over dreigde te slaan naar omliggende panden, werd een tiental woningen ontruimd.

 

Verzekeraar ASR heeft Lengkeek ingeschakeld voor de expertise. De eigenaren van het partycentrum hebben in overleg met hun tussenpersoon Coolen Expertise ingeschakeld als eigen deskundige. Voor zover momenteel bekend betreft het een technische oorzaak. Gezien de mate van verwoesting zal de exacte oorzaak moeilijk met 100% zekerheid te bepalen zijn, aldus de experts.

 

de brandweer van Leek met het bestrijden van de brand in Tolbert. (Foto: Jan Veenstra, Leek)

Reageer op dit artikel