nieuws

BND niet blij met vacature polisjagers

Archief

Een vacaturetekst waarin onvervalste polisjagers werden geworven, is op verzoek van Brand New Day aangepast. De tekst was afkomstig van een aangesloten intermediairbedrijf. De vacature was eind januari te lezen op de vacaturesite www.careerhouse.nl.

Een intermediairbedrijf zocht voor een nieuw bedrijfsonderdeel vijftig buitendienstmedewerkers om middels huisbezoeken polissen over te sluiten naar "onder andere Brand New Day". Het ging daarin om een "bijzonder eenmalig project" waarvoor WW-uitkeringsgerechtigden nadrukkelijk werden uitgenodigd. Een week intensieve opleiding en drie maanden bijscholing moesten deze mensen klaarstomen voor het vak. Vervolgens zouden ze middels huisbezoeken verzekeringspolissen gaan oversluiten, naar 'onder andere Brand New Day'; ontwoekeren met WW'er, als het ware. Veelsluiters konden op hun maandsalaris een leuke bonus toucheren. Kritisch volgen De recruiter van www.careerhouse.nl wil niet zeggen wie de opdrachtgever was. Ook Brand New Day wil de naam van het bedrijf niet noemen. Paul Rijns, directeur intermediair van Brand New Day: "Hier zijn we absoluut niet blij mee. Dit zijn uitingen over een type adviseur waar wij niet mee willen werken. Het bedrijf achter deze actie heeft inderdaad een aanstelling bij ons en wij hebben contact gehad over deze tekst. Ze hebben beloofd de tekst aan te passen, maar wij gaan dit kantoor kritisch volgen." Het kantoor heeft daags na het telefoongesprek met Rijns de tekst inderdaad aangepast; de naam Brand New Day komt er niet meer in voor. De snelle opleiding, de huisbezoeken en het oversluiten stonden echter nog fier overeind. Op 1 februari was de vacature van de vacaturesite verdwenen. Wellicht hadden de buitendienstmedewerkers zich toen al in groten getale aangemeld.

Reageer op dit artikel