nieuws

Allianz ziet omzet en winst licht dalen

Archief

Allianz Nederland moest vorig jaar een lichte daling van zowel de brutopremieomzet als de operationele winst incasseren. Het schadebedrijf zag de omzet afnemen tot € 829 (910) mln, terwijl de inkomsten uit levensverzekeringen met € 317 (315) mln vrijwel stabiel bleven. Het totale premieinkomen kwam hierdoor uit op € 1.146 mln, 6% minder dan de € 1.219 mln van 2010. De operationele winst bedroeg € 100 (102) mln.

Allianz ziet omzet en winst licht dalen

De daling van de premies voor de divisie Schade is volgens bestuursvoorzitter Ron van het Hof toe te rekenen aan de 'carve-out' van de internationale grootzakelijke portefeuille naar Allianz Global Corporate & Specialties, goed voor € 75 mln. De divisie Schade droeg € 44 mln bij aan de operationele winst, € 10 mln minder dan in 2010. De bijbehorende combined ratio verslechterde met 0,9% tot 99,7%. "Met name aanhoudende competitie binnen het motorsegment zorgde voor druk op het technische resultaat", aldus Allianz.
De statutaire premies voor de divisie Leven blijven stabiel, "een keurige prestatie in het kader van de economische ontwikkelingen: financiële crisis, afgenomen consumentenvertrouwen en een verminderde activiteit op de huizenmarkt." Door kostenbesparingen kwam de operationele winst van de divisie Leven uit op € 56 (48) mln. Van het Hof is tevreden met het behaalde resultaat: "Met deze cijfers kunnen wij wederom terugkijken op een stabiel jaar. We zijn er mede door centralisatie van activiteiten in Rotterdam in geslaagd de kosten verder terug te brengen en ons te blijven richten op onze klanten."

Reageer op dit artikel