nieuws

AFM richt pijlen op eigenaar Noordum

Archief

De AFM heeft een last onder dwangsom van € 4.000 per dag met een maximum van € 80.000 opgelegd aan Michel Aaldert Jan Hoogstege, enig aandeelhouder van Noordum Verzekeringen. Noordum beschikte van 19 september 2008 tot 3 september 2010 over een vergunning van de AFM voor het bemiddelen in consumptief krediet, hypothecair krediet, spaarrekeningen, levensverzekeringen en schadeverzekeringen. […]

De AFM heeft een last onder dwangsom van € 4.000 per dag met een maximum van € 80.000 opgelegd aan Michel Aaldert Jan Hoogstege, enig aandeelhouder van Noordum Verzekeringen.
Noordum beschikte van 19 september 2008 tot 3 september 2010 over een vergunning van de AFM voor het bemiddelen in consumptief krediet, hypothecair krediet, spaarrekeningen, levensverzekeringen en schadeverzekeringen. De toezichthouder beschikt over informatie waaruit blijkt dat Noordum mogelijk nog steeds adviseert of bemiddelt in financiële producten, maar dan zonder de benodigde vergunning. In april 2011 legde de AFM na herhaaldelijk om informatie te hebben verzocht al een last onder dwangsom op aan Noordum, nu wendt de toezichthouder zich dus tot de eigenaar, woonachtig in Arnhem. De kernvraag is of Noordum na september 2010 zonder vergunning nog bemiddeld of geadviseerd heeft in financiële producten. Ook wil de AFM weten of Noordum provisie ontvangt en met welke ondernemingen het bedrijf samenwerkt. Omdat Hoogstege niet reageert op herhaaldelijke informatieverzoeken van de toezichthouder, is er een dwangsom opgelegd van € 4.000 per dag tot maximaal € 80.000. Volgens de beschikking die de AFM in april 2011 uitstuurde, was Noordum Verzekeringen statutair gevestigd in Franeker, en hield het kantoor in 's-Heerenberg. De website van de Kamer van Koophandel leert dat Noordum nog steeds vanuit 's Heerenberg opereert. Noordum maakt ook gebruik van de handelsnaam Financieel Adviesbureau 't Veld.

Reageer op dit artikel