nieuws

TAF haalt WW-dekking uit Maandlastbeschermer

Archief

Lopende polissen

 

veranderen niet

 

TAF heeft met ingang van 1 januari de dekking tegen werkloosheid uit nieuw te sluiten Maandlastbeschermers gehaald. De aanbieder van lastenbeschermers heeft het aantal claims, maar vooral het aantal dubieuze aanvragen de laatste tijd zien toenemen.

 

In veel gevallen was er al een serieuze dreiging van werkloosheid op het moment van aanvragen, zo stelt TAF. "Van de tien aanvragen waren er zeven á acht waarbij de aanvrager al voelde aankomen dat hij zijn baan zou kwijtraken", zegt TAF-directeur David Jongeleen. TAF heeft een kleine 70.000 Maandlastenbeschermers in portefeuille; voor die polissen blijft de ww-dekking in stand. Van de 500 claims die TAF op jaarbasis binnenkrijgt, betreffen er circa 150 een werkloosheidsclaim. "Dat aantal loopt nu richting de 200", aldus Jongeleen. Risicodrager Gothaer vond het niet langer verantwoord om de werkloosheidsdekking aan te bieden. De aanpassing geldt alleen voor nieuw te sluiten polissen.

 

"Er is geen sprake van een grote ontslaggolf", aldus Jongeleen, "maar veel mensen voelen nattigheid en vragen alleen daarom een polis aan om de onzekerheid weg te nemen. Daardoor is bij ons de balans nu scheef: we verzekeren met de Maandlastbeschermer naast werkloosheid ook arbeidsongeschiktheid en overlijdensrisico."

 

Cardif zegt tijdens de vorige crisis in 2008 al maatregelen te hebben getroffen voor zijn betalingsbeschermers. "We hebben toen de verplichting ingevoerd dat altijd de combinatie aov en ww-dekking moet worden gesloten en we hebben acceptatievragen toegevoegd, waaronder de vraag of de aanvrager bekend is met een ontslagdreiging of reorganisatie bij zijn werkgever."

 

Warranty Group

The Warranty Group is niet bang voor frauduleuze claims en heeft in het Hypotheek Garantie Plan geïntroduceerd, een modulaire betalingsbeschermer die, naast de bestaande betalingsbeschermer van deze aanbieder, de dekkingsgebieden arbeidsongeschiktheid, arbeidsongeschiktheid door een ongeval, onvrijwillige werkloosheid, ernstige aandoeningen en ziekenhuisdaggeldvergoeding omvat. De verzekerde kan onder meer bij de werkloosheidsdekking kiezen voor de duur van de eigenrisicoperiode en de duur van de uitkering in geval van werkloosheid. "De verzekerde krijgt daarmee de mogelijkheid om naar eigen behoefte een verzekering samen te stellen", aldus The Warranty Group. "Voorheen was het alleen mogelijk om de dekking bij onvrijwillige werkloosheid in combinatie met arbeidsongeschiktheid te sluiten."

 

Reageer op dit artikel