nieuws

Straight Through Processing bij Assicuro

Archief

Volmachtbedrijf Assicuro gaat werken met STP (Straight Through Processing) van Unit4. Klanten kunnen daardoor voortaan zelf premies berekenen, offertes aanvragen en direct verzekeringen sluiten. “Daarnaast kunnen ze schades melden, hun polissen inzien en mutaties doorvoeren”,  zegt directeur Walther Muurmans van Assicuro.

Straight Through Processing bij Assicuro

"De digitale polismap was al een stap in de goede richting, maar met STP gaan we veel verder", vult Fred Lingg, directeur van Unit4, aan. De premieberekening wordt gedaan aan de hand van de tabellen waarvoor in het assurantiepakket DIAS een volmacht is ingericht. Het is vervolgens ook mogelijk de acceptatieregels in te richten en een RDW melding vindt automatisch plaats.
"Wanneer een offerte wordt omgezet in een aanvraag, komt deze als contract binnen in DIAS en via het onderdeel Workflow wordt automatisch de polis aangemaakt (mits de aanvraag binnen de acceptatienormen valt). Het polisblad kan vervolgens ook weer automatisch via e-mail verzonden worden aan de klant. Er komen dus in principe geen handjes van de medewerkers meer aan te pas", aldus Lingg.  Unit4 heeft STP in eerste instantie ontwikkeld voor volmachtkantoren. Het komt in een later stadium ook beschikbaar voor het provinciale intermediair.

Reageer op dit artikel