nieuws

Ruim 900.000 zorgwisselaars

Archief

Mondjesmaat

Individuele maatschappen geven al mondjesmaat overstapcijfers naar buiten. Zo vonden ruim 5.500 verzekerden in de afgelopen maanden via de nieuwe zorgverzekering 'Ik-Zorg voor mijzelf' de weg naar IAK Verzekeringen, onderdeel van Aegon-dochter Unirobe Meeùs Groep. Het totaal aantal ziektekostenverzekerden bij IAK stijgt licht en komt uit op 220.000. IAK onderhoudt in volmacht een veertigtal verschillende soorten zorgverzekeringen voor 1.000 bedrijven.
Zorgverzekeraar De Friesland verwacht dit jaar rond de 25.000 nieuwe verzekerden te verwelkomen. Daarmee komt het aantal verzekerden van De Friesland uit op 535.000. Het aantal verzekerden bij Kiemer, het label voor gezinnen met kinderen, zal naar verwachting verdriedubbelen tot 15.000. FBTO verwelkomt dit jaar netto 68.000 nieuwe zorgklanten.
Op vrijdag 30 december vestigde de verzekeraar overigens een nieuw eigen record. Die dag stapten ruim 7.000 consumenten over, wat neerkomt op bijna 700 aanvragen per uur.

Reageer op dit artikel