nieuws

Ruim 900.000 mensen wisselen dit jaar van zorgverzekeraar

Archief

Uit voorlopige cijfers van informatiecentrum Vektis blijkt dat dit jaar 5,6% van alle verzekerden overstapt naar een andere zorgverzekeraar; 0,1 procentpunt meer dan de 5,5% van vorig jaar. Dat maakte scheidend voorzitter Hans Wiegel van Zorgverzekeraars Nederland (ZN) bekend tijdens zijn nieuwjaarstoespraak.

Ruim 900.000 mensen wisselen dit jaar van zorgverzekeraar

De meeste van de ruim 900.000 overstappers hebben inmiddels ook al een nieuwe zorgverzekering gesloten. Verzekerden die zijn overgestapt naar een ander label of een andere polis bij dezelfde risicodragende zorgverzekeraar zijn echter nog niet in dit voorlopige overstappercentage meegenomen. Het definitieve overstappercentage zal daarom hoger liggen dan de nu berekende 5,6% en wordt pas begin april door ZN en Vektis bekend gemaakt.
De nieuwjaarsbijeenkomst bij ZN stond verder in het teken van het vertrek van Wiegel, die per 1 februari wordt opgevolgd door André Rouvoet. Wiegel noemde de invoering van de Zorgverzekeringswet de meest bijzondere ervaring tijdens zijn voorzitterschap.

Reageer op dit artikel