nieuws

‘Reaal plaagt intermediair met strakke provisiegrenzen’

Archief

Verzekeraar Reaal heeft het intermediair een lijstje met provisiegrenzen doen toekomen.

 

"Dit zijn harde grenzen voor afsluitprovisie; hierboven zult u dus geen provisies ontvangen", aldus Reaal. Voor een uitvaartpolis en een overlijdensrisicoverzekering wordt bijvoorbeeld een grens van _ 1.500 gehanteerd en voor onder andere een koopsom garantieverzekering, een lijfrente en een SpaarHypotheekverzekering _ 3.000. Deze grens geldt ook voor de Opstaphypotheekverzekering 2.0, de KiesVrij Beleggingsverzekering en de Lijfrente Beleggingsverzekering.

 

Verder zijn leningen met een totaalbedrag boven de _ 500.000 voortaan alleeen verkrijgbaar in een provisieloze variant.

 

Voor bancaire diensten van Reaal wordt voortaan voor fiscaal eenvoudige producten (beleggingsrekening en alle spaarrekeninge een provisie van 0,15% en voor fiscaal complexe producten als Lijfrente en Gouden Handdrukrekeningen een provisie van 0,2 %. Voor de Lijfrente Opbouwrekening, de LijfrenteUitkeringsrekening, de GoudenHanddruk Opbouwrekening en de GoudenHanddruk Uitkeringsrekening geldt een maximale provisie van _ 3.000 (op basis van de netto contante waarde) en voor de Uitgestelde LijfrenteRekening is de provisiegrens _ 4.000 geworden.

 

Verkeerde keelgat

De actie is een aantal tussenpersonen in het verkeerde keelgat geschoten. "De verzekeraar gaat op deze manier bepalen wat onze verdiensten mogen zijn", meldden enkele intermediairs. "Ook Nationale-Nederlanden laat voortdurend dit soort oekazes uitgaan. De ene dag wordt ons deze grens voorgelegd en de andere dag heeft men weer wat anders. Dit terwijl aan de andere kant bakken geld aan advertenties wordt uitgegeven om het eigen directe kanaal te promoten."

 

Reageer op dit artikel