nieuws

Persoonlijk

Archief

Niels Mourits (64) treedt 1 februari terug als directeur van kennis- en opleidingsinstituut Financieel College

Hij wordt lid van de raad van commissarissen van Adfiz Dienstverlening, de houdstermaatschappij van Anva en Financieel College. Daaraan blijft hij wel als adviseur verbonden. Mourits zal verder op persoonlijke titel actief blijven als adviseur voor bedrijven in de financiële dienstverlening. Niels Mourits kwam in 2000 de financiële sector binnen als directeur van de NVA. In 2010 werd hij directeur van de federatie Fidin. Na de fusie tussen NVA en NBVA en het opgaan van Fidin in Adfiz stapte hij over naar opleidingsinstituut Financieel College. Fred Toussaint (42) is sinds deze maand de nieuwe directeur Sales bij Nationale-Nederlanden. Toussaint was directeur Bedrijven Schade. Hij volgt Pieter Coopmans op, die nu aan de slag is als topman van ING Life Luxemburg. Tjerk de Vries is deze maand bij Yarden als manager Commerciële Zaken in dienst getreden. Hij volgt in deze functie Serge Evers op, die in september directeur Verzekeringen werd bij Yarden. Bij kunstverzekeraar W.A. Hienfeld is Alexander (Lex) Heiner benoemd tot adjunct-directeur kunstverzekeringen en Frank Heijselaar tot adjunct-directeur schadeafdeling. Wilbert Schellens, oud NBVA- en Adfiz-directeur, is onder zijn eigen naam gestart als zelfstandig bedrijfsadviseur. Hij adviseert en begeleidt onder andere intermediairs, banken en verzekeraars bij strategische management- en ondernemersvraagstukken. Schellens vertrok in april 2011 bij Adfiz. Marco Hendrickx (45), manager e-business bij Aegon, treedt 1 februari aan als directeur van Aplaza om zich fulltime te wijden aan de verdere professionalisering van het trans actieplatform. Hendrickx neemt de dagelijkse leiding over van Fred Lingg (Unit4) en Roel van Dijk (Anva). Vanaf 1 februari is Ingeborg van der Mey de nieuwe manager rechtshulp bij Anker Rechtshulp. Van der Mey werkte hiervoor tien jaar als manager rechtshulp bij transportverzekeraar TVM. Pieter van Eijden (45) is begonnen als commercieel directeur van Brand New Day PPI. Hij is verantwoordelijk voor de contacten met het intermediair en met klanten. Van Eijden is afkomstig van ASR, waar hij verschillende functies vervulde binnen het pensioenbedrijf. Top Rialto wisselt Vanwege "strategische ontwikkelingen" heeft de Verenigde Assurantiebedrijven Nederland (VAN) besloten een managementwissel door te voeren bij verzekeringstak Rialto. Manager Huub Flipsen is manager Marketing & PR van de VAN geworden. Zijn werkzaamheden bij Rialto worden overgenomen door Lodie van Duijse. Volgens de VAN is de functie nieuw en moet Flipsen de missie en visie van de VAN integraal binnen en buiten de organisatie positioneren. Van Duijse wordt naast Bavam-manager ook de eindverantwoordelijke voor Rialto. Hij zal deze functie vervullen tijdens de aanloopperiode naar "een definitieve positionering voor de acceptatie-activiteiten van de VAN". Baake verlaat Monuta Jan Willem Baake zal binnenkort geen deel meer uitmaken van het directieteam van Monuta. Hij verlaat de uitvaartonderneming, waarvoor hij achttien jaar werkzaam was. "In gezamenlijk overleg is besloten dat het dienstverband zal worden beëindigd per 30 april 2012", zo luidt de verklaring van Monuta. Jan Willem Baake was directeur Verzekeringen en daarmee in de verzekeringsbranche een van de gezichtsbepalende personen van Monuta. "Hij heeft veel betekend voor de ontwikkeling van het verzekeringsbedrijf van Monuta", zo laten de raad van commissarissen en directie dan ook optekenen. Wat hij hierna gaat doen, weet de 44-jarige Baake nog niet. Van Vledder weg bij ASR Roeland van Vledder vertrekt per 1 juli bij ASR Nederland en is begin deze maand al teruggetreden uit de raad van bestuur. Het afscheid vindt plaats in goed overleg, aldus ASR, die over de precieze reden van zijn vertrek geen mededelingen doet. Van Vledder trad in 2006, na een langjarig dienst verband bij ING, bij ASR in dienst als lid van de toenmalige hoofddirectie en was in de raad van bestuur onder meer verantwoordelijk voor commercie. Zijn taken worden voorlopig waargenomen door de overige bestuursleden.

Reageer op dit artikel