nieuws

ONVZ tegen wil en dank direct

Archief

ONVZ is “professioneel gestart met rechtstreekse verkoop bij individuen en collectiviteiten” zegt directievoorzitter Erno Kleijnenberg in zijn nieuwjaarsrede. Het openstellen van ONVZ.nl voor het rechtstreeks sluiten van producten is ingegeven door de concurrentie, stelt Kleijnenberg.

ONVZ tegen wil en dank direct

"Wij zijn geen voorstander van direct sluiten, maar iedereen doet het. Wij kunnen niet anders dan meegaan in die strijd om de klant. De zorgpolis is, blijft en wordt steeds meer een adviesproduct. Toch blijf je altijd mensen houden die dat advies niet willen hebben. Deze groep bieden wij via onze website de mogelijkheid rechtstreeks een polis bij ONVZ te sluiten." Hij wil pertinent niet dat ONVZ nu wordt weggezet als multichannel verzekeraar. "Voor ons is het een negatieve optie waarmee wij tegen wil en dank experimenteren. Wij staan volledig achter ons intermediaire distributiekanaal, maar moeten tegelijkertijd ook de markt volgen." Hoeveel verzekerden dit jaar online, en dus rechtstreeks, via de website van de zorgverzekeraar zijn binnengekomen, kan Kleijnenberg niet zeggen. "Geloof me, dat is en blijft echt minimaal."

Reageer op dit artikel