nieuws

Ontwoekeren met werklozen?

Archief

Een bij Brand New Day aangesloten intermediairbedrijf zoekt voor een nieuw bedrijfsonderdeel vijftig buitendienstmedewerkers om middels huisbezoeken polissen over te sluiten naar ‘onder andere Brand New Day’. Op aandringen van BND, dat niet wil worden geassocieerd met deze vorm van ‘ontwoekercolportage’, is de vacaturetekst inmiddels aangepast.

Ontwoekeren met werklozen?

De vacature was donderdag te lezen op de vacaturesite www.careerhouse.nl. Het ging daarin om een "bijzonder eenmalig project" waarvoor WW-uitkeringsgerechtigden nadrukkelijk werden uitgenodigd. Een week intensieve opleiding en drie maanden bijscholing moeten deze mensen klaarstomen voor het vak. Vervolgens gaan ze middels huisbezoeken verzekeringspolissen oversluiten, naar 'onder andere Brand New Day'. Ontwoekeren met WW-ers, als het ware. Wie dat goed doet, kan op zijn maandsalaris een leuke bonus toucheren.
Paul Rijns, directeur intermediair van Brand New Day: "Hier zijn we absoluut niet blij mee. Dit zijn uitingen over een type adviseur waar wij niet mee willen werken. Het bedrijf achter deze actie heeft inderdaad een aanstelling bij ons en wij hebben contact gehad over deze tekst. Ze hebben beloofd de tekst aan te passen, maar wij gaan dit kantoor kritisch volgen."
Het kantoor, waarvan Brand New Day de naam niet wil noemen, heeft de tekst inmiddels aangepast, de naam Brand New Day komt er niet meer in voor. De snelle opleiding, de huisbezoeken en het oversluiten staan echter nog fier overeind.

Reageer op dit artikel