nieuws

Nationale Borg biedt ook borgstelling voor Ziektewet

Archief

Bedrijven die voor eigen risico de Ziektewet willen uitvoeren, kunnen dat nu ook via een borgstelling van Nationale Borg.

 

De Belastingdienst eist bij het uittreden uit de Ziektewet dat de uitkering voor twee jaar is gegarandeerd. Met een garantiestelling kunnen bedrijven aantonen dat deze betalingsplicht voldoende is afgedekt door een financiële instelling. Nationale Borg stelt dat de borgstellingen voor Ziektewet en WGA/WIA concurrerend zijn met bestaande verzekeringsoplossingen. De acceptatiecriteria voor een garantiestelling zijn in de regel wel zwaarder. Marc Vader, relationship manager bij Nationale Borg: "Een garantiestelling is een kredietfaciliteit. Hieraan worden hogere eisen gesteld dan aan een verzekeringsproduct. Een goede voorselectie aan de poort is belangrijk. Alleen bij bedrijven die wij financieel sterk genoeg vinden, zijn wij bereid zo’n garantie te stellen. En dan moet je zo nu en dan ook ‘nee’ verkopen."

 

Nationale Borg stelt garanties vooral voor bedrijven in de bouw, de productie van kapitaalgoederen, transport en de logistieke sector. Stuk voor stuk sectoren die hard worden geraakt door de economische crisis. Vader: "Wij beoordelen en analyseren aan de hand van diverse criteria voortdurend het faillissementsrisico van bedrijven. Daar zijn wij sterk in. "

 

Eerder maakte Nationale Borg al bekend een garantieproduct voor het ‘Zuivere Eigen Risico Dragerschap’ voor de WGA/WIA in te voeren per 1 januari 2012.

 

Reageer op dit artikel