nieuws

MoneYou-hypotheek alleen nog rechtstreeks online te sluiten

Archief

Bij MoneYou kunnen consumenten vanaf nu alleen nog rechtstreeks op internet hypotheken sluiten, zonder contact met een adviseur van de ABN Amro-dochter.

 

MoneYou zegt hiermee vooruit te lopen op het geplande provisieverbod per 1 januari 2013. "Wij raden klanten wel sterk aan om advies in te winnen bij een gecertificeerd adviseur."

 

Op de site van MoneYou kunnen een bankspaarhypotheek en een annuïteitenhypotheek worden gesloten. De maximale verstrekking is 100% van de executiewaarde; de 10-jaarsrente is 4,8%. Voor een vijf jaar rentevaste hypotheek betaalt de klant 4,15%. "Bij de Internet Hypotheek heeft de klant de touwtjes in eigen hand en is het verstrekken van de lening losgekoppeld van het advies en het regelwerk", zegt directeur Koos van der Veen.

 

Tot nu toe kon voor het sluiten van een lening nog een MoneYou-adviseur worden ingeschakeld. "Door direct te sluiten bespaart de klant de afsluitprovisie en kunnen wij een scherpe rente bieden." De geldgever heeft TNS Nipo onderzoek laten doen; daaruit blijkt dat 49% van de woningbezitters het regelwerk rondom de hypotheek liever zelf doet als de hypotheekadviseur een uurtarief rekent. Eén op de drie denkt genoeg kennis te hebben om zonder advies een hypotheek te sluiten.

 

Reageer op dit artikel