nieuws

Ledental Adfiz blijft net boven 1.100

Archief

Adfiz is het jaar 2012 ingegaan met een ledental van 1.102. Dat betekent dat 10% van de Adfiz-kantoren het lidmaatschap vorig jaar heeft beëindigd. Adfiz, het fusieresultaat van de brancheorganisaties NVA en NBVA, ging in 2010 van start met 1.241 leden. De afname heeft vooral bedrijfseconomische redenen, benadrukt Adfiz.

Ledental Adfiz blijft net boven 1.100

In tweederde van de gevallen was de reden tot opzegging bedrijfseconomisch van aard: verkoop, fusie of bedrijfsstaking. Meer dan dertig kantoren voerden onvrede met het beleid of activiteiten of andere (persoonlijke) redenen op. Achter de ruim 1.100 lidmaatschappen gaan iets meer dan 1.400 kantoren schuil.

Ook vóór de fusie van NVA en NBVA liepen de ledentallen van de beroepsorganisaties al jarenlang terug.

Reageer op dit artikel