nieuws

Laeven benoemd tot hoogleraar Verzekeringseconomie

Archief

Laeven benoemd tot hoogleraar Verzekeringseconomie

Roger Laeven (32) is benoemd tot hoogleraar Verzekeringseconomie aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de Universiteit van Amsterdam (UvA). Hij is expert op het gebied van financieel risicomanagement en richt zich in het bijzonder op het meten, waarderen en aggregeren van verzekerings- en financiële risico’s.

Laeven, die van 2007 tot 2011 als universitair hoofddocent verbonden was aan de Universiteit van Tilburg, ontwikkelde en implementeerde - in samenwerking met een aantal internationale experts – modellen, methoden en technieken voor het in kaart brengen van financieel besmettingsgevaar en systeemrisico.
De leerstoel Verzekeringseconomie (Risk and Insurance) is mogelijk gemaakt door het Verbond van Verzekeraars. De leerstoel stelt Laeven in staat om, op basis van inzichten uit zijn wetenschappelijk onderzoek, samen met zijn onderzoeksgroep een actieve rol te spelen in het debat over de nieuwe architectuur voor regulering en supervisie van verzekeraars en pensioenfondsen.

Reageer op dit artikel