nieuws

‘Kamp moet tempo maken met pensioenakkoord’

Archief

Drie van de vijf grote pensioenfondsen hebben vandaag kortingen aangekondigd. Anbo, spreekbuis van bijna 400.000 senioren, roept daarop minister Kamp op tempo te maken met de invoering van het AOW- en Pensioenakkoord.

‘Kamp moet tempo maken met pensioenakkoord’

Metaalpensioenfondsen PME en PMT en ambtenarenpensioenfonds ABP maakten vandaag bekend hoe de zaken ervoor staan. Bij PMT gaat het om een verlaging van zo'n 6%, ABP rept van 0,5%. Deze cijfers zijn nog niet definitief. Pensioenfonds Zorg en Welzijn hoeft vooralsnog niet in te grijpen in de pensioenuitkeringen evenals het Bedrijfstakpensioenfonds voor de Bouwnijverheid.
Seniorenspreekbuis Anbo is er niet blij mee. Directeur Liane den Haan: "De koopkracht van senioren is in de afgelopen jaren door het niet indexeren van de pensioenen al fors onder druk komen te staan. Korting van pensioen is absoluut het laatste middel dat fondsen kunnen en mogen aanwenden. Er is haast is geboden bij de invoering van het AOW- en Pensioenakkoord. In dat akkoord hebben werknemers, werkgevers en kabinet immers afspraken gemaakt om financiële schokken op een veel betere manier op te vangen. Wat Anbo betreft is langer wachten dus niet aan de orde. Minister Kamp moet tempo maken met uitvoering van de gemaakte afspraken."

Reageer op dit artikel