nieuws

Intermediairbedrijven mengen zich met websites in strijd zorgpolissen

Archief

Vergelijkingssites

 

worden zelf ook

 

vergeleken

 

De intermediairbedrijven Geijsel Kroon en Nemassdeboer hebben zich met twee verschillende websites gemengd in de strijd tussen internetvergelijkers op het gebied van zorgverzekeringen.

 

De verwachtingen in Ouderkerk aan de Amstel ten aanzien van de website Beterzorgkiezen.nl zijn hooggespannen: "Dit is niet zomaar op een zolderkamertje ontwikkeld, maar een mega-investering", zegt directeur Wilfred Mooij van Geijsel Kroon. Het kantoor is met 35 werknemers goed voor een omzet van ruim _ 3 mln en heeft al enkele tienduizenden zorgverzekerden in portefeuille. De participatie in de website Zorgkiezer.nl is beëindigd.

 

De zelf ontwikkelde website Beterzorgkiezen.nl vergelijkt ziektekostenpolissen van bijna alle verzekeraars en beperkt zich niet tot prijs en klanttevredenheid. Het belang van vrije keuze voor zorgverleners en de dekking voor bijvoorbeeld brillen, medicijnen of fysiotherapie weegt mee. Bezoekers kunnen met digitale schuifjes het belang van de weging van diverse dekkingen aangeven. "Door met de dekking te ‘schuiven’, ziet de bezoeker de selectie van zorgverzekeringen veranderen."

 

Geijsel Kroon heeft met vijftien verzekeraars afspraken gemaakt; daar kan de polis ook direct worden gesloten. "Goede deals", zegt Mooij. "We hebben in verhouding tot grote vergelijkers de hoogste kortingen."

 

Ditiszorg.nl

Nemassdeboer heeft vrijwel tegelijkertijd een vergelijkingssite voor ziektekostenverzekeringen ontwikkeld, die ook ter beschikking staat voor andere assurantiekantoren. Het Volendamse intermediairbedrijf heeft inmiddels meer dan twintig partners gevonden. Zij gaan internetvergelijken op de website Ditiszorg.nl combineren met de mogelijkheid van persoonlijk advies.

 

De aangesloten kantoren houden in december een reeks ‘OpenZorgDagen’, waarbij mensen in de kantoren terecht kunnen voor advies over hun zorgverzekering. Klanten van Ditiszorg.nl wordt tevens een ZorgSafeGarantie aangeboden, die voorziet in jaarlijks actief advies over het verzekerde ziektekostenpakket. "Wij zagen elk jaar weer dat je klanten onvoldoende kunt bedienen als je maar met twee partijen werkt", zo motiveert Hans de Boer het initiatief. Hij is samen met Jack Bond, Nico Karhof en Cees Bond eigenaar van het bedrijf.

 

Nemass de Boer hield onlangs een proef, waarbij dertig consumenten werd gevraagd om online een ziektekostenpolis te zoeken. Deze testgroep werd vergeleken met een groep die door een expert de weg was gewezen in het ‘zorgbos’. De uitkomst van de test sterkt Nemassdeboer in de overtuiging: er is een groot verschil in de resultaten, overduidelijk in het voordeel van het intermediair.

 

Nemassdeboer, dat ook een vestiging heeft in Purmerend, telt dertig medewerkers, van wie er drie in de makelaardij actief zijn. Uit financiële dienstverlening verwacht De Boer dit jaar een omzet van _ 2,5 mln te halen.

 

Uwzorgverzekeringsite.nl

Inmiddels is de eerste website ontwikkeld die zich louter beperkt tot het op een rijtje zetten van het aanbod van de bestaande vergelijkingssites. Het gaat om Uwzorgverzekeringsite.nl, een initiatief van voormalig Independer-medewerker Oscar Toom. "Doel is dat iedereen in één oogopslag kan zien waar de laagste premie voor zorgverzekeringen wordt aangeboden."

 

Bij de vergelijkingen wordt ook naar kwaliteit gekeken. Die wordt bepaald door de prijsstelling, volledigheid, telefonische ondersteuning, gebruiksgemak en inzichtelijkheid van de vergelijking. "Deze criteria zijn mede bepaald door de vergelijkingssites."

 

de eigen Zorgvergelijker. Op de website kunnen polissen ook direct worden gesloten; de bond heeft daartoe een AFM-vergunning.

Reageer op dit artikel