nieuws

Intermediair vergroot schaal met handvol fusies en overnames

Archief

Aanvulling

 

portefeuilles

 

volmachtkantoren

 

In de slotmaand van 2011 deden zich een handvol fusies en overnames voor binnen het intermediairkanaal. Vooral volmachtbedrijven zijn actief op dit vlak en zullen zo hun portefeuilles aan.

 

Zo werd Emerpark Assuradeuren eigendom van provinciegenoot Acura Assuradeuren. Het Bredase volmachtbedrijf was onderdeel van advieskantoor Insucon en heeft volmachten van Avéro Achmea, Bovemij, DAS en Monuta. Emerpark beheert 10.000 polissen van 3.500 relaties. Acura kan door de overname een eigen garageverzekering in volmacht starten. "Van de personeelsleden zal één schaderegelaar bij ons in Sint Oedenrode in dienst treden", zegt accountmanager Martijn Conijn namens Acura. Emerpark-eigenaar Paul Fleskens gaat zelfstandig verder met Insucon.

 

Rifra

Rifra Adviesgroep (Hengelo) heeft niet de zes medewerkers maar wel de portefeuille overgenomen van Heerenduin Adviesgroep (Wychen). "Die bestaat met 2.000 verzekerden en 3.500 polissen voor 99% uit zzp’ers in de bouw en past perfect in ons bedrijf", zegt Frank Wagelaar van Rifra. "Tot onze huidige klantenkring behoren al heel veel zzp’ers in de bouw en in de zorg."

 

Rifra groeit naar 12.000 polissen en zal in omzettermen de grens van _ 2 mln gaan passeren. Zo’n 15% daarvan wordt gerealiseerd met vergelijkingssite www.verzekering.nu.

 

BeneVia

BeneVia heeft de portefeuille overgenomen van assurantiekantoor Van Rijn & Vaessen (Poortugaal). Tevens zijn per 1 januari enkele kleine portefeuilles overgeheveld van kantoren die aangesloten waren bij het zusterbedrijf Heinenoord Assuradeuren. "In totaal komt er door deze transacties _ 200.000 doorlopende provisie over naar BeneVia", meldt directeur Arie van den Berg.

 

Met ingang van 2012 is verder Jean Louis Michielse toegetreden als vennoot bij BeneVia Sliedrecht. Hij brengt hiertoe zijn eigen portefeuille in. BeneVia, met een omzet van ruim _ 8 mln behorend tot de vijftig grootste intermediairbedrijven van ons land, zegt de regionale positie in het Rijnmond-gebied en rond de Drechtsteden verder te willen versterken.

 

Rivierenland

In die regio hebben twee Univé-onderlingen (Alblasserwaard en Rivierenland) zich verenigd onder de naam Univé Rivierenland. Die combinatie komt tot een bemiddelingsomzet van _ 7,7 mln en een premieomzet Brand van _ 8 mln. Het nieuwe bedrijf telt ruim 110 medewerkers. Zij bedienen 60.000 klanten met in totaal 170.000 verzekeringen.

 

De nieuwe raad van bestuur van de coöperatie zal bestaan uit Dik van Vuren (Alblasserwaard), Ed van Dalen (Rivierenland) en financieel directeur Arie van Burgel. Het totale werkgebied van het in omvang nu achtste Univé-kantoor bevindt zich tussen de grote rivieren en loopt van Ridderkerk tot aan Nijmegen. Het hoofdkantoor komt in Sliedrecht met nevenvestigingen in Dordrecht, Druten, Geldermalsen, Gorinchem, Ridderkerk en Werkendam.

 

Concordia

De Rotterdamse beursmakelaars Concordia Holland en De Keizer hebben hun in augustus aangekondigde samengaan bezegeld. De nieuwe combinatie Concordia De Keizer wordt onderdeel van meerderheidsaandeelhouder Concordia Groep. Het nieuwe bedrijf is met honderd medewerkers en een omzet van ruim _ 17 mln een van de 25 grootste intermediairbedrijven van ons land. Schaalvergroting en de daarmee gepaard gaande vergroting van de slagkracht vormen voor beide partners de voornaamste reden voor het samengaan.

 

Concordia en De Keizer blijven voorlopig actief vanuit hun huidige vestigingen aan respectievelijk het Westplein in Rotterdam en de Barbizonlaan in Capelle aan den IJssel. Later dit jaar moet een samenvoeging plaatsvinden. "Alle huidige leden van de managementteams van beide bedrijven zullen bij de nieuwe makelaarscombinatie betrokken blijven."

 

Reageer op dit artikel