nieuws

Hypotheekrenteaftrek is van kurk een blok aan het been geworden

Archief

Voorzitter Boele Staal van de Nederlandse Vereniging van Banken vindt dat een hervorming van de woningmarkt nodig is, inclusief de hypotheekrenteaftrek. Staal sluit zich aan bij Rabobank en ING, die samen de helft van de hypotheekmarkt in handen hebben en die eerder hebben gepleit voor beperking (Rabobank) of afschaffing (ING) van de renteaftrek. De Volkskrant bericht daar vandaag over.

Hypotheekrenteaftrek is van kurk een blok aan het been geworden

Volgens Staal zit de woningmarkt op slot omdat kopers wachten met kopen totdat duidelijk is wat er met de hypotheekrenteaftrek gaat gebeuren. Maar er is meer aan de hand, waardoor de aftrek voor banken is veranderd van een kurk waarop zij dreven tot een blok aan het been. Verscherpte kapitaaleisen voor banken (aflossingsvrije en spaarhypotheken helpen dan niet mee), de dalende huizenprijzen (en daarmee dalende waarde van het onderpand) en het verlies aan vertrouwen bij buitenlandse investeerders in de Nederlandse woningmarkt (die zij zien als een vastgoedbubbel) zijn debet aan de ommezwaai bij de banken.
(Volkskrant, pag. 22)
  Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:
 

Mensen dunnen hun zorgpolis snel uit

(De Gelderlander, pag. 13)

 

Tegen beter weten in

(De Gelderlander, pag. 14 en 15)

 

Beperking renteaftrek geëist

(Parool 18-01, pag. 3)

 

'Investeren in preventie van ziektes loont'
(Financieele Dagblad, pag. 5)

 

Pensioen verlaagd

(De Telegraaf, pag. 1)

Reageer op dit artikel