nieuws

‘Gezamenlijke belangenbehartiging is essentieel’

Archief

Wie: Mutsaerts Waar: Tilburg Sinds: 1935 Relaties: 5

000 Medewerkers: 35 (28 fte) Omzet: _ 3,4 mln Mutsaerts is in de jaren dertig begonnen met het verzekeren van de textielbaronnen in Tilburg. De offi ciële oprichtingsvergadering was in 1935, maar grootvader mr. A. Mutsaerts startte al in 1926 met de verkoop van verzekeringen aangezien de advocatuur vanuit de provincie in die jaren niet echt lonend was. Na het ter ziele gaan van de textielindustrie is de focus van het bedrijf op ondernemers en hun ondernemingen komen te liggen. Inmiddels is met Tijn Mutsaerts de derde generatie Mutsaerts aangetreden en is Freek Njio sinds 2008 mede-eigenaar. Mutsaerts doet zaken met alle grote verzekeraars en heeft volmachten op het gebied van Schade, Leven, Verzuim en aov. Daarnaast werken zet het bedrijf met beursverzekeraars op coassurantiebasis. Lid van Adfiz of van een andere organisatie? Wij zijn aangesloten bij Adfiz en de NVGA. Gezamenlijke belangenbehartiging is naar ons idee essentieel, zeker in het huidige marktklimaat. Wat zijn de adviesterreinen? Schade en inkomensverzekeringen, pensioenen, financiële planning en hypotheken voor ondernemers. Mutsaerts richt zich verder via het label M-verzekeringen op doelgroepen als de advocatuur, notarissen en deurwaarders. Aan die doelgroepen worden bijvoorbeeld maatproducten als arbeidsongeschiktheidsverzekeringen, overlijdensrisicoverzekeringen en beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen verkocht. Welke rol speelt internet? Voornamelijk als brochure en als visitekaartje. Relaties kunnen via de site wel hun eigen polissen inzien. Wat is de voornaamste markt ? Wij richten ons nu selectief op ondernemingen in Brabant en op bepaalde klantgroepen. Voorbeelden daarvan zijn hotelketens en de advocatuur. Mutsaerts richt zich niet op particulieren. Zijn er plannen om de dienstverlening uit te breiden? Nee, onze doelgroep en de focus daarop is sterk. Uiteraard zullen wij wel nieuwe product-marktcombinaties blijven ontwikkelen. Op welke terrein heeft het bedrijf de beste groeimogelijkheden? Onze autonome groei ligt al enkele jaren op rij boven de 10% en zowel in de regionale markt als bij onze landelijke doelgroepen verwachten wij aanhoudende groei. Wij hebben als kantoor een sterke focus op onze doelgroepen. Een ieder binnen de organisatie draagt die mee uit. Intern zijn we een informeel kantoor en naar buiten toe professioneel. Wij zouden veel harder kunnen groeien, als wij in staat zouden zijn om meer medewerkers aan ons kantoor te binden, maar op de een of andere manier slagen wij er vooralsnog niet goed in duidelijk te maken hoe leuk het werken bij ons is. Wat is de grootste ergernis? Wanneer we een potentiële klant niet overtuigd krijgen, ondanks een veel beter voorstel. Beloning van intermediair door de verzekeraar of door de klant? Door verzekeraar én door de klant. Wat is het verdienmodel? Wij werken momenteel met alle soorten bedieningsmodellen, afhankelijk van klant en product. Wat is het meest opvallende nieuws de afgelopen periode?De worsteling van verzekeraars tussen het klantgerichte gezicht naar buiten en de eigenbehoudstrategie. Grootste misverstand over de branche bij de klant? Dat een verzekerings- of pensioenadvies hetzelfde is als een productofferte. De directie met Tijn Mutsaerts (l.) en Freek Njio. Van den Nosterum Financiële Diensten (Mierlo) Onder de naam Van den Nosterum Financieel advies heeft Willem van den Nosterum (41) in Mierlo zich ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel. Het wachten is nog op de AFM-vergunning; de beoogde startdatum voor zijn bedrijf is 1 april. Van den Nosterum was twaalf jaar adviseur bij RVS, maar werd onlangs boventallig verklaard. Hij start zonder portefeuille en gaat zich vooral richten op allround advies voor particulieren. Schreuder Financiële Dienstverlening (Groningen) Schreuder Makelaars in Groningen breidt de dienstverlening uit met hypotheken. Eigenaar Harry Schreuders (49) heeft om die reden Schreuder Financiële Dienstverlening ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. De vergunning is nog in aanvraag. Overigens beschikt het bedrijf al over een verzekeringstak, die in het verleden ook al hy- potheekadviezen verstrekte. Met het vertrek van de hypotheekadviseur zijn die werkzaamheden destijds gestaakt.

Reageer op dit artikel