nieuws

Dazure verlaagt voor tweede keer premie GoedIdee-polis

Archief

Leidsche volgt

 

Ergo op als

 

risicodrager

 

Productontwikkelaar Dazure heeft de premie voor de GoedIdee Nabestaandenverzekering verlaagd. De verlaging geldt ook voor bestaande klanten en bedraagt gemiddeld 8,5%.

 

Het is de tweede keer sinds de introductie eind 2008 dat de premies voor de risicoverzekering voor zowel nieuwe als bestaande klanten omlaag gaan.

 

De premiedaling kan oplopen tot ruim 20%. Mannen gaan er relatief meer op vooruit: voor zowel rokers als niet-rokers bedraagt de verlaging gemiddeld 10%. Bij vrouwen wordt de polis gemiddeld 7,5% (niet-rokers) of 2,5% (rokers) goedkoper. "De relaties gaan niet meteen een lager maandbedrag betalen", aldus Dazure. "Dat komt bij de afgesproken herberekening na vijf jaar looptijd aan de orde. Tot die tijd wordt de extra bespaarde premie in het premiedepot gestort, waarmee de relatie dus een tegoed opbouwt. De relatie kan dan na vijf jaar zelf kiezen of hij de verlaging via de incasso wil doorvoeren of door wil sparen."

 

De premiedaling is mogelijk doordat Leidsche Verzekeringen de nieuwe risicodrager is geworden voor de GoedIdee-portefeuille, die nu 7000 polissen telt. Voorheen waren de risico’s ondergebracht bij eerst Paerel Leven en later Ergo.

 

De vorige premieverlaging was in maart 2010; die bedroeg toen gemiddeld 7%. "Inmiddels is er een voordeel voor de gezamenlijke polishouders gedurende de looptijd van hun verzekering van bijna _ 5 mln." Volgens Dazure zijn de polishouders trouw: "In de meer dan drie jaar dat Dazure actief is, vertrok nog geen 1% van de polishouders naar een andere aanbieder."

 

Productie

Afgelopen jaar zijn opnieuw zo’n 3000 GoedIdee-polissen gesloten. De productie is met een kleine _ 1 mln iets lager uitgekomen dan in 2010, toen nieuw gesloten verzekeringen een omzet van _ 1,1 mln opleverden. Het totaal verzekerde bedrag uit nieuwe polissen was _ 430 mln. "Van deze polissen was bijna de helft verpand, maar in totaal is twee derde hypotheekgerelateerd."

 

Reageer op dit artikel