nieuws

Bijna 20% minder HDN-aanvragen

Archief

Via het Hypotheken Data Netwerk (HDN) zijn vorig jaar 163.500 hypotheekaanvragen gedaan: 19% minder dan de 203.000 die in 2010 nog door het netwerk werden geregistreerd.

 

December was goed voor 11.000 aanvragen, 22% minder dan in november. HDN denkt dit jaar vooral te groeien in andere berichtsoorten dan hypotheekaanvragen, zoals het document- of kredietbericht. "Het documentbericht zorgt voor een enorme efficiencyslag in de hypotheekketen en wordt goed gewaardeerd door de HDN-gebruikers", zegt directeur Dorine van Basten. Met documentberichten worden documenten als een koopakte of loonstrook bedoeld, die via HDN digitaal naar de aanbieder worden gestuurd. Afgelopen jaar zijn circa 65.000 van dergelijke documentberichten verstuurd; HDN rekent dit jaar op een verdubbeling van dat aantal.

 

Reageer op dit artikel