nieuws

Autoschadeherstellers Care blij met meer schadesturing

Archief

Johan van Klinken, directeur van autoschadeherstelketen Care, is De Nederlandsche Bank dankbaar voor de recente waarschuwing aan het adres van  autoverzekeraars, zo bleek uit zijn nieuwjaarstoespraak. Hij hoopt om meer klandizie voor de bedrijven die en voorname rol spelen in gestuurd schadeherstel.

Autoschadeherstellers Care blij met meer schadesturing

"De Nederlandse Bank legt veel druk op de verzekeraars om hun autoportefeuille rendabel te maken. Dit kan betekenen dat de premies omhoog gaan en er dus minder cascoverzekeringen verkocht worden en daardoor dus minder sturing. Het kan ook juist hardere sturing betekenen om daarmee de kosten te drukken. Ik verwacht het laatste en ben DNB dan ook dankbaar voor hun inmenging in de schadewereld", aldus Van Klinken.
Hij heeft bij de verzekeraars ook een 'gezonde interesse' bemerkt om het onderwerp WA-sturing op te pakken. Ook Care heeft plannen om zich meer op de ongestuurde markt te richten en gaat in 2012 'zwaar inzetten' op internet. "Wij willen dat alle googlelaars bij onze site uitkomen en een goede propositie krijgen. De site en de processen erom heen worden op dit moment gebouwd en zullen per 1 april operationeel zijn."
Sinds de zomer van 2010 daalt de schademarkt stevig. "Het afgelopen jaar 2011 zelfs met ruim 9%", aldus de Care-directeur. Ook zijn bedrijf had last van minder omzet: "Het aantal schades daalde met circa 3%. We zijn echter goed in staat geweest om direct de kosten hierop aan te passen, zodat het geen invloed heeft gehad op ons resultaat."

Reageer op dit artikel