nieuws

Accountants in zee met Akkermans

Archief

De Nederlandse Organisatie van Accountants en Accountantskantoren (Novak) gaat nauwer samenwerken met Akkermans & Partners. “De toenemende dynamiek en problematiek in pensioenland noopt hiertoe”, stelt Guus Ham, directeur van Novak.

Ham doelt hiermee onder meer op de interpretatie van de AFM inzake pensioenadvies door accountantskantoren. In die bewuste interpretatie spoort de toezichthouder accountantskantoren en actuariële adviesbureaus aan een vergunning aan te vragen voor pensioenadvisering en -bemiddeling in plaats van zich te beroepen op de vrijstellingsregeling.

De samenwerking bestaat uit ondersteuning aan Novakleden vanuit Akkermans & Partners Legal & Advice. Ook gaat Novak samen met Akkermans & Partners pensioenopleidingen aanbieden en kunnen de leden gebruik maken van "aantrekkelijke afspraken" over de pensioensoftware van Akkermans & Partners.

Reageer op dit artikel