nieuws

Reis- en annuleringspolis voor ‘groene’ toeristen

Archief

Touroperator A-Vakanties heeft samen met Intrasurance, Europeesche Verzekeringen, SOS International en DAS een groene reisverzekering op de markt gebracht. Het ‘groene’ element van deze doorlopende reisverzekering zit hem in de jaarlijkse aanplant per polis van drie bomen of struiken door de stichting Trees for Travel; daarnaast hebben de auto’s die worden gebruikt voor vervangend vervoer, indien mogelijk, energielabel A of B.

Reis- en annuleringspolis voor ‘groene’ toeristen

Verder vinden het sluiten van de polis en het doorgeven van mutaties en schades geheel online plaats, waardoor de groene reisverzekering 10% goedkoper is dan een vergelijkbare doorlopende reisverzekering.
Met de groene reisverzekering wil A-Vakanties een bijdrage leveren aan het duurzame toerisme, dat binnen de reisbranche steeds belangrijker wordt. Er komen steeds meer mogelijkheden om CO2-neutraal te reizen en reisorganisaties als Djoser, Sawadee, Koning Aap, Shoestring en Baobab stimuleren vooral kleinschalig toerisme, betrekken de lokale bevolking bij hun reizen, ondersteunen natuurbeschermings- en werkgelegenheidsprojecten en hebben veelal vrijwilligersprojecten aan hun reizen gekoppeld.

Reageer op dit artikel