nieuws

Maximaal een op drie Independer-polissen naar Achmea

Archief

Independer zal maximaal 35% van de productie bij de nieuwe grootaandeelhouder Achmea gaan onderbrengen. Dat is een van de afspraken die beide partijen hebben gemaakt om te waarborgen dat de vergelijkingssite onafhankelijk en objectief blijft opereren.

Maximaal een op drie Independer-polissen naar Achmea

Volgens Achmea-bestuurslid Danny van der Eijk heeft het concern momenteel 35% van de zorgmarkt in handen en 20% van de schademarkt. "Wij verwachten onder normale omstandigheden nu ook via Independer naar ons gemiddelde marktaandeel te kunnen groeien. Maar mocht het zó goed gaan dat het meer dan 35% dreigt te worden, dan willen we, om de schijn van belangenverstrengeling te vermijden, maatregelen nemen om die groei te stoppen."
Volgens Van der Eijk is de omvang van het Achmea-aandeel bij Independer achtergebleven bij het marktgemiddelde, omdat het fenomeen 'prijsvergelijkers' tot nu toe door Achmea niet ten volle is benut: "We hebben veel distributiekanalen en labels en die hebben eigenlijk altijd ingespeeld op andere trends, zoals 'klanten ontzorgen'. Ze kwamen er dus in de prijsvergelijkingen niet altijd even goed uit, waardoor we een deel van de markt hebben gemist."
Overigens blijft Independer vanuit Hilversum opereren. De directie, bestaande uit oprichters Edmond Hilhorst en Diederik de Groot, zal nog vijf jaar voor Independer.nl werkzaam blijven. Het bedrijf is vooral groot in auto- en zorgverzekeringen: op maandbasis worden ruim 8.000 autopolisen gesloten en het aantal nieuwe ziektekostenpolissen zal dit jaar naar verwachting de 100.000 overstijgen. Met een omzet van ruim € 20 mln bezette Independer in 2010 de 15e plaats in de top 150 van intermediairbedrijven in het AM Jaarboek. Dit jaar rekent het bedrijf op een omzet van € 30 mln.
 
Lees hier het persbericht van Achmea en Independer

Reageer op dit artikel