nieuws

Lagere verwachting aantal overstappers zorg

Archief

Verzekeringssite.nl verwacht dat dit jaar ongeveer 4,5% van de Nederlanders gaat overstappen naar een andere zorgverzekeraar. In 2011 was dit nog 5,5%, terwijl de vergelijkingssite eerder dit jaar nog op 8% overstappers gokte. Dat percentage houdt de Consumentenbond nog wel aan als verwachting.

Lagere verwachting aantal overstappers zorg

"De grootste groep overstappers moet nog komen", zegt Erik Hordijk namens Verzekeringssite.nl. "In de week na kerst sluit zo'n 30% van de overstappers zijn zorgverzekering." Volgens de internetvergelijker, die 500 consumenten vragen stelde, verkiezen mensen een goedkoper aanvullend pakket bij hun huidige verzekeraar boven overstappen. Zij die wel overstappen kiezen vooral voor internetlabels en zorgverzekeraars met hoge kortingen. Volgens de Consumentenbond, die dus meer overstappers verwacht, is de premiehoogte voor 58% van de overstappers de reden om van zorgverzekeraar te wisselen.
Verzekeringssite.nl bezorgde afgelopen week overigens een taart bij Nedasco ter gelegenheid van de nu vijf jaar durende samenwerking. “Alle intermediaire verzekeringen (volmacht en provinciaal) laten wij via Nedasco lopen, vanwege hun brede assortiment, met veel volmachten voor zowel auto- als zorgverzekeringen."

Reageer op dit artikel