nieuws

‘Delta Lloyd was als eerste uit perifere landen’

Archief

Twee brieven verstuurde pensioenfonds Elsevier onlangs naar de deelnemers, zo vertelde directeur van het pensioenfonds Fokko Covers vorige week op een pensioencongres van IIR. Een ging over de dreigende verlaging van de pensioenen in 2013, meldt het Financieele Dagblad vandaag.

‘Delta Lloyd was als eerste uit perifere landen’

De pensioenfondsdirecteur schetst op het congres hoe het fonds de crisis, die nog altijd voortduurt, heeft ervaren. De grote beursverliezen in 2008 leidden tot een daling van de dekkingsgraad naar 84%. Daarbij werd duidelijk dat er allerlei risico’s in de portefeuille van €?600 mln zaten, waaronder het uitlenen van effecten, waar het fonds zich helemaal niet bewust van was. Covers: ‘Er moest aan schadebeperking worden gedaan.’
(..)
‘Toen wij bezig waren met de selectie van een vermogensbeheerder zei Delta Lloyd dat het rendement in hun handen misschien twee jaar minder goed zou uitvallen dan de beleggingsmaatstaf. Aan de andere kant zouden ze negatieve uitslagen beter kunnen voorkomen.’
En Delta Lloyd maakt die belofte waar, zegt een dankbare Schippers. ‘Zij hebben telkens als eerste besloten om uit perifere eurolanden te stappen. Wij hebben daardoor nooit problemen gehad met beleggingen in Italië en Griekenland.’ Het fonds zit zelfs niet meer in Frankrijk.
(Het Financieele Dagblad, pag. 15)
 
 
Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:
 
Aegon betaalt meer voor kredietfaciliteit
(Het Financieele Dagblad, pag. 13)
 
Bankiers hielden lang schone schijn op
(NRC Handelsblad, pag. 27)
 
SNS moet kapitaal versterken
(Het Financieele Dagblad, pag. 19)
 
Pensioenfonds wil verliezen op beleggingen in rommelhypotheken verhalen
(Het Financieele Dagblad, pag. 13)

Reageer op dit artikel