nieuws

Vrieling richt apart bedrijf op voor pensioendiensten

Archief

ABC Pensioen

 

ook voor beheer

 

van portefeuilles

 

De Hardenbergse Vrieling Adviesgroep heeft zijn pensioenadviestak ondergebracht in een apart bedrijf, dat zich onder de naam ABC Pensioen richt op werkgevers, werknemers en dga’s, maar ook op het intermediair én op verzekeraars.

 

De van de dienstverlening aan het intermediair is de belangrijkste reden dat een aparte bv is opgericht met een eigen naam, zegt hoofd Advies en Verkoop Jasper Vrieling. "Om die diensten goed te positioneren in de markt hebben we gekozen voor een zelfstandig pensioenbedrijf." De bedrijfsnaam ABC Pensioen staat voor de drie soorten dienstverlening die als afzonderlijke modules worden aangeboden: advies, beheer en communicatie van pensioenregelingen. ABC Pensioen telt bij aanvang negen medewerkers.

 

Het intermediair dat besluit om geen WFT-vergunning voor pensioen aan te vragen en per 2012 stopt met pensioenadvisering kan de pensioenportefeuille onderbrengen bij ABC Pensioen. "Wij hebben de kennis, ervaring en capaciteit in huis om de portefeuille over te nemen", zegt Vrieling. "Het intermediair kan de klant zoals vanouds blijven bedienen, met ABC Pensioen als partner voor de pensioenzaken." Zaken als aansprakelijkheid en terugboekingsrisico worden niet over het hoofd gezien.

 

Anderzijds is het voorstelbaar dat grote aantallen lopende pensioencontracten terug in het beheer komen van verzekeraars. ABC Pensioen kan ook dit beheer op zich nemen, meldt Vrieling.

 

Leads

Het overdragen van de portefeuille kan het intermediair leads opleveren: "Wij verzorgen de informatievoorziening aan de werknemer en daar komen regelmatig vragen uit op het gebied van financiële planning. Die geven wij dan door aan het intermediair." Volgens Vrieling hebben al enkele tientallen tussenpersonen zich gemeld voor het overdragen van de pensioenportefeuille.

 

Vrieling zelf telt enkele honderden pensioenrelaties, variërend van bedrijven met enkele medewerkers tot ondernemingen met circa 400 werknemers.

 

Reageer op dit artikel