nieuws

Verzekeringen in beeld op basisscholen

Archief

Het Verbond van Verzekeraars tracht deze week het onderwerp verzekeringen onder de aandacht te brengen van jongeren. Zo worden door medewerkers op diverse basisscholen gastlessen gegeven, wordt het spel ‘Fix je Risk’ gespeeld en is een debat gehouden. Dat alles gebeurt in het kader van de Week van het Geld.

Verzekeringen in beeld op basisscholen

De Week van het Geld, die maandag werd afgetrapt door prinses Maxima en minister Jan Kees de Jager, is een initiatief van Wijzer in Geldzaken. Doelstelling is kinderen al jong financieel bewust te maken, opdat zij op volwassen leeftijd financieel zelfredzaam zijn.
Medewerkers van het Verbond van Verzekeraars geven deze week bijna veertig gastlessen op basisscholen, onder meer door het spel 'Fix je Risk' (over risico's en financiële gevolgen) te spelen. Algemeen directeur Richard Weurding deed dat bijvoorbeeld met de leerlingen van groep 8 van basisschool De Vijverhof in Voorburg. "Ik was onder de indruk van hun kennis en betrokkenheid bij risico's. Kinderen weten heel goed wat er speelt. Het is belangrijk dat we ons als branche in blijven zetten voor financiële educatie", aldus Weurding.
Later die dag was hij voor een scholierendebat in Theater aan het Spui in Den Haag en opende rapper Ali B. "een verzekeringsquest" in het populaire Habbo-hotel, een virtueel hotel waar tieners elkaar kunnen ontmoeten. In de ArTicksgallery in Amsterdam staat een kinderkunstexpositie met kunstwerken die zijn gemaakt door kinderen na een gastles 'Fix je Risk'.

Reageer op dit artikel