nieuws

VertrouwensAward voor Rabo en Interpolis

Archief

Rabobank geniet als bank het meeste vertrouwen bij Nederlanders en het met de bank samenwerkende Interpolis het meest als verzekeraar. Op basis van onderzoek onder 1.240 respondenten hebben de bureaus &Samhoud en Blauw Research daarom de ‘VertrouwensAwards 2011’ uitgereikt. Rabobank en Interpolis zijn uitzonderingen, stellen de onderzoekers: het algemene vertrouwen in financiële dienstverleners is namelijk gedaald naar een dieptepunt (11%).

VertrouwensAward voor Rabo en Interpolis

Het onderzoek is voor het vierde jaar op rij gehouden. ABN Amro, Rabobank en Uvit (onder meer Univé en VGZ) zijn de snelste stijgers op de vertrouwenslijst van respectievelijk banken en verzekeraars; Triodos Bank geniet onder middelgrote banken het meeste vertrouwen. Bij de verzekeraars eindigden Uvit en Zilveren Kruis Achmea op de plaatsen twee en drie.
"Interpolis is een coöperatie met al jarenlang een glasheldere boodschap", aldus Salem Samhoud. "Zij investeren niet alleen in het consumentenvertrouwen maar ook in het vertrouwen onder hun medewerkers, dit heeft effect op de buitenwereld."
Blauw Research heeft tevens de genomineerden bekendgemaakt voor de hypotheekadviesorganisatie die in 2011 de beste ontwikkeling heeft doorgemaakt, de Gouden Spreekbuis. Het zijn Rabobank, ABN Amro en De Hypotheekshop. De prijs wordt 13 december uitgereikt.

Reageer op dit artikel