nieuws

Verkoopafdeling Delta Lloyd draait onverdroten door

Archief

ING

De kwartaalcijfers van ING bevatten minimale informatie over het Nederlandse verzekeringsbedrijf. ING meldt dat de verkopen in de Benelux 12% lager uitvielen, vooral dankzij minder pensioenovereenkomsten.
 
De bankverzekeraar realiseerde over het derde kwartaal een winst van _ 1,7 mld, waarvan _ 527 mln in het verzekeringsbedrijf. De onderliggende resultaten van zowel het bank- als het verzekeringsbedrijf namen met 15% tot 20% af in het derde kwartaal. "Aangezien de inkomsten onder druk staan, moeten we ons extra inzetten om de kosten groepsbreed terug te dringen om zo in te spelen op veranderde marktomstandigheden en om onze concurrentiepositie te handhaven", zegt ING-topman Jan Hommen. Vooral binnen het bankbedrijf moeten de kosten omlaag en de werkprocessen efficiënter. Verlies van arbeidsplaatsen is een "onvermijdelijk" gevolg: het gaat om ongeveer 2.000 interne fte's en 700 externe fte's.

Reageer op dit artikel