nieuws

Serviceprovider Nedasco komt met maatwerk-aov

Archief

Huisdierenpolis

 

en Unigarant-

 

alternatief

 

Volmachtbedrijf en serviceprovider Nedasco heeft een eigen arbeidsongeschiktheidsverzekering ontwikkeld. Verder krijgen subagenten toegang tot de huisdierenpolis van Proteq Dier & Zorg en wordt een alternatief geboden voor de volmachtpolissen van Unigarant.

 

De ‘aov Op Maat’, zoals de arbeidsongeschiktheidsverzekering heet, is als (negende) module toegevoegd aan het Gezond Werken Pakket. Volgens Wilco Groot, manager Sales & Marketing, is Nedasco de eerste serviceprovider die een volledige volmacht heeft gekregen voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Bij die stelling is VKG over het hoofd gezien: die voert al sinds 1996 een aov in volmacht.

 

"Het is redelijk uitzonderlijk dat wij als serviceprovider het vertrouwen hebben gekregen om de aov als eigen product te ontwikkelen", vult Groot aan. "De verzekeraars willen liever zelf het stuur in handen houden, omdat zij verantwoordelijk zijn voor de uitkering op zo’n verzekering. Nu is het Nedasco die accepteert, de polis afgeeft, het schadetraject oppakt en begeleidt."

 

De risico’s binnen het Gezond Werken Pakket van Nedasco zijn ondergebracht in een pool van verzekeraars: ASR, Aegon, Avéro Achmea en Reaal.

 

Huisdieren

Een andere noviteit bij Nedasco is het aanbod van de producten van direct writer Proteq Dier & Zorg, te sluiten via het extranet. "Het was niet interessant om dit via volmacht te doen", aldus Groot. "Maar het is de eerste huisdierenverzekering die wij aanbieden en voor onze tussenpersonen een aardige uitbreiding van het pakket." Het gaat om ongevallen- en ziektekostenpolissen voor honden en katten. Dier & Zorg is het dierenlabel van Proteq, onderdel van SNS Reaal.

 

Unigarant

Nedasco heeft voorts besloten de Unigarant-porfeuilles van de aangesloten tussenpersonen één op één over te zetten naar een andere risicodrager. De naam daarvan wordt nog niet bekendgemaakt; er is alleen mondelinge overeenstemming. Volgens Nedasco-directeur Tim Schoonbergen is het unieke van de constructie dat de voorwaarden en premies gelijk zullen blijven. De Unigarant-portefeuilles via Nedasco vertegenwoordigen een premieomzet tussen de _ 2 mln en _ 3 mln.

 

Hoewel de volmachtconstructie niet langer van toepassing zal zijn, blijft het na 1 januari mogelijk om producten van Unigarant te vergelijken en te sluiten via het Nedasco ServiceNet. Hiermee voldoet de serviceprovider naar eigen zeggen aan de behoefte van tussenpersonen om producten van Unigarant te blijven voeren.

 

Reageer op dit artikel