nieuws

Rechtbank wijst vordering Hypotheekleed af

Archief

De curatoren van de failliette DSB Bank hoeven de Stichting Hypotheekleed van Pieter Lakeman niet voortijdig kosten te vergoeden voor gemaakte werkzaamheden. Dit heeft de rechtbank in Amsterdam donderdag bepaald in een zaak die Hypotheekleed tegen de curatoren had aangespannen.

Rechtbank wijst vordering Hypotheekleed af

De eis van Hypotheekleed, die zegt circa 3.000 gedupeerden te vertegenwoordigen, kwam neer op zo'n € 1.200 aan kosten per dossier om een schadevergoeding voor de gedupeerden te krijgen. De rechtbank was echter van mening dat de klachten van DSB-klanten onderling in complexiteit verschillen en dat het hiervan zal afhangen welke werkzaamheden nodig zijn om een schadevergoeding toegekend te krijgen. Dat zal van geval tot geval moeten worden bekeken, aldus de rechtbank, die de vordering vervolgens als buitenpropotioneel afwees.
Hypotheekleed stapte in juli uit het overleg met de curatoren. De voorgestelde compensatieregeling voor klanten met een beleggingspolis was volgens de stichting volstrekt onvoldoende. Twee maanden later kwamen de DSB-curatoren met de rechtsbijstandsverzekeraars en andere belangenorganisaties een compensatieregeling overeen voor zo'n 10.000 gedupeerde DSB-klanten. Hiermee zijn enkele honderden miljoenen euro's gemoeid. Lakeman procedeert verder voor een hogere schadevergoeding.

Reageer op dit artikel