nieuws

PMA denkt opnieuw aan groei met 40.000 zorgverzekerden

Archief

PMA Consultancy vraagt met _ 94,50 een van de laagste premies voor een basisziektekostenverzekering. Het bedrijf in Nieuwerkerk aan den IJssel, dat z’n collectiviteit onderbrengt bij Menzis, denkt dit jaar met opnieuw (netto) 40.000 verzekerden te groeien.

 

De portefeuille van PMA is de laatste jaren sterk gegroeid tot 320.000 verzekerden. De bemiddelaar is onder meer in het onderwijs sterk vertegenwoordigd met 180.000 verzekerde leraren. De zorgpolis van PMA is feitelijk die van Menzis met 10% korting. PMA is niet te vinden bij vergelijkingssites als Independer: "Die vragen voor elke nieuwe verzekering _ 100 en dat kunnen en willen wij niet betalen", verklaart directeur Arthur Bouw.

 

De totale PMA-portefeuille omvat 600.000 relaties, met onder meer veel verzekerde auto’s en caravans. "Dat zijn er met 3.000 relatief veel." Het bedrijf kent ook kortingsregelingen voor onder meer brandstof, energie, telefonie en sauna’s. "Wij zijn een blijmaker", zegt Bouw; PMA staat dan ook voor Positive Metal Attitude. Het bedrijf zegt verder invulling te geven aan maatschappelijk verantwoord ondernemen door gelden te verstrekken aan onder meer KiKa, CliniClowns, Johan Cruyff Foundation en de Voedselbank.

 

Zekur

Univé-label Zekur verhoogt de basispremie in 2012 met 4% tot _ 92,50 per maand. Daarmee claimt Zekur de laagste basispremie van alle zorgverzekeraars. Bij een eigen risico van _ 720 komt de basispremie op _ 73,50; AnderZorg (Menzis) vraagt in dat geval _ 71,25 premie. Zekur won afgelopen jaar 20.000 verzekerden tot 72.000 in totaal.

 

De premie van de CZ Zorg-op-Maat-polis wordt _ 107,80 (104,50). CZ telt 3,4 miljoen verzekerden. CZdirect, de online jongerenverzekering met nu 65.000 verzekerden, vraagt _ 99 (95). Bij CZ stijgen de premies van de aanvullende verzekeringen Plus en Top met bijna 14% tot _ 17 respectievelijk _ 28,40; de Basis-aanvullende polis gaat naar _ 7,05 (+8%).

 

Ohra (risicodrager CZ) heeft de maandpremie voor de restitutiepolis vastgesteld op _ 109,69, dat is 3,7% hoger dan dit jaar. Voor de naturapolis Ohra Zorg Compact wordt de premie met 4,7% verhoogd tot _ 99,49. Ohra heeft de aanvullende verzekeringen afgestemd op de behoeftes van zes levensfasen: jongeren, singles, duo’s, jonge ouders, gezinnen en vijftigplussers. De goedkoopste aanvullende polis is Ohra Jongeren met _ 7,99 en de duurste is Ohra Extra Uitgebreid, die 10% duurder wordt en _ 58,29 per maand gaat kosten.

 

Bij Delta Lloyd, die de polissen eveneens onderbrengt bij CZ, gaat de basispremie naar _ 111,50 voor de restitutie- en _ 99,95 voor de naturavariant. In beide gevallen bedraagt de stijging 4,7%. Een forse premieverhoging wordt doorgevoerd bij de aanvullende verzekering Top: die gaat _ 119,95 kosten, 20% meer dan nu.

 

Bij Kiemer (De Friesland) betaalt de klant _ 103 voor de basisverzekering, 4% meer dan dit jaar. Kiemer breidt in 2012 voor fysiotherapie, eerstelijnspsychologie en dieetadvisering de dekking uit.

 

op pagina 17.aan den IJssel al jaren als een winnaar uit de zorgstrijd.

Reageer op dit artikel