nieuws

NBG Finance komt met samenwerkingsmodel Symbion

Archief

NBG Finance uit Valkenswaard komt met een nieuw samenwerkingsverband dat onder de naam Symbion Finance rechtstreeks toegang biedt tot aanbieders aan intermediairbedrijven die een breed pakket diensten aanbieden en maximaal tien medewerkers in dienst hebben. Normaal is dit rechtstreeks contact alleen weggelegd voor de grotere intermediairs, aldus Symbion-directeur Hennie Maas.

Symbion Finance gaat zich niet bezighouden met bemiddelingswerkzaamheden omdat de toegevoegde waarde hiervan gering is, zegt Maas. Volgens de initiatiefnemers is er in het samenwerkingsverband ruimte voor maximaal 200 kwalitatief opererende intermediairs. Symbion gaat zich met de dienstverlening met name richten op de verbetering van de advieskwaliteit, de beheerste bedrijfsvoering en het vergroten van de klanttevredenheid. Het verdienmodel bestaat uitsluitend uit een lage fee voor elk, via Symbion, gerealiseerd adviesdossier. Overige diensten worden "tegen scherpe tarieven" rechtstreeks van de leverancier afgenomen. Omdat de nieuwe combinatie zich verder niet bezighoudt met vergunningplichtige activiteiten, beschikt het bedrijf ook niet over een WFT-vergunning.
Het samenwerkingsverband zegt verder klassieke inkoopvoordelen te bieden en een doorlopende verbetering van de kwaliteit die een betere positionering mogelijk maakt. Het voordeel voor de aanbieders is vooral de toegang tot een groep tussenpersonen die volume aan kwaliteit koppelen, aldus Symbion.     

Reageer op dit artikel