nieuws

Meer HDN-aanvragen door stijging hypotheekrente

Archief

HDN (Hypotheken Data Netwerk) heeft het aantal aanvragen in oktober fors zien stijgen in vergelijking tot de maand september. Er kwamen 16.500 aanvragen binnen, anderhalf keer zo veel als in de maand ervoor. HDN schrijft de stijging toe aan de verhoogde hypotheekrente.

Meer HDN-aanvragen door stijging hypotheekrente

Aan het begin van de maand hebben veel geldgevers rentestijgingen doorgevoerd; voor nieuwe aanvragen die binnen een bepaalde termijn worden ingediend, wordt meestal nog het oude rentetarief gehanteerd. Volgens veel intermediairbedrijven die met HDN werken, zijn de renteverhogingen de voornaamste oorzaak voor de toename van het aantal aanvragen. Daarnaast denkt HDN dat de Open Huizen Dag van 1 oktober een bijdrage leverde aan het grotere aantal aanvragen.

Reageer op dit artikel