nieuws

Klaverblad verlaagt tarieven inboedel- en woonhuispolissen

Archief

Klaverblad heeft de premies voor zowel de Royaal- als de Budget-inboedelverzekering per 1 december met gemiddeld 10% verlaagd. Ook geldt voor de woonhuisverzekering per dezelfde datum een speciaal tarief voor wonngen gebouwd in of na het jaar 2000.

Klaverblad verlaagt tarieven inboedel- en woonhuispolissen

Voor dergelijke recent gebouwde woningen is in de categorie steen/hard het tarief 0,55‰ voor de Royaal-woonhuisverzekering en 0,50‰ voor de Budget-woonhuisverzekering. Dat is 0,10‰ lager dan het normale tarief, aldus Klaverblad.
Een opmerkelijk initiatief, aangezien de trend in de markt juist tegengesteld lijkt te zijn, getuige de recente tariefsverhogingen bij De Goudse en VKG, die beide repten van verslechterde schaderesultaten.
Klaverblad ziet het anders: "Wij hebben puur gekeken naar de resultaten van onze particuliere woonhuis- en inboedelportefeuille en constateren hier een gunstige schaderatio. Die rechtvaardigt grosso modo een premiereductie van 10% bij inboedel", aldus sectorhoofd Financiële en Algemene Zaken Jean-Paul de Gunst. "Verder valt de gunstige schaderatio op bij recent gebouwde woningen. Veel schade vindt zijn oorzaak immers in de bouwkwaliteit, die de laatste jaren is verbeterd. Daarnaast is de brandveiligheid van nieuwe woningen beter en is er minder vaak sprake van wateroverlast."

Reageer op dit artikel