nieuws

Erasmus pakt portefeuille van ‘onbereikbaar’ kantoor

Archief

Erasmus Leven heeft de door Hypotheek Service Net bemiddelde levenportefeuille onlangs in eigen beheer genomen. In een brief aan polishouders schreef de verzekeraar dit te hebben gedaan "wegens onbereikbaarheid".

 

Volgens Erasmus was Hypotheek Service Net noch per telefoon noch schriftelijk bereikbaar. De samenwerking is eind augustus beëindigd.

 

Het kantoor in Breda is niet lang daarna in opspraak gekomen door vermeende ‘voorschotfraude’. Zo heeft de Vereniging van Bloemen Winkels een waarschuwing voor Hypotheek Service Net laten uitgaan naar haar leden. Bloemisten werden benaderd voor een lucratieve opdracht (levering van tientallen dure boeketten aan een Zwitsers bedrijf), maar moesten daartoe eerst een voorschot betalen; de GPD-dagbladen hebben daar ook aandacht aan besteed.

 

Volgens medewerker Marco de Visser is van fraude geen sprake, want "er is geen bloemist geweest die geld heeft overgemaakt aan Hypotheek Service Net".

 

MS Fonds

Hypotheek Service Net werkt volgens de eigen website voor levens-, uitvaart- en woonlastenverzekeringen samen met Erasmus, TAF en Nedasco. Voor de hypotheekbemiddeling wordt ten onrechte met het logo van de Stichting Erkend Hypotheekadviseur geschermd. Het kantoor zegt voorts "voor elke hypotheek, levens- of uitvaartverzekering een deel van de inkomsten te doneren aan het Nationaal MS Fonds".

 

In het AFM-register met financiële dienstverleners staat Raymond Hommersen vermeld als beleidsbepaler van HSN, een handelsnaam van het in Uithoorn zetelende Marray Beheer. Hij heeft het bedrijf begin augustus echter al verkocht aan huidig eigenaar Herman Hagen (47).

 

Reageer op dit artikel