nieuws

CFD komt met nieuw businessmodel voor financieel adviseur

Archief

CFD komt met nieuw businessmodel voor financieel adviseur

De Commissie CFD komt binnenkort met een alternatief businessmodel waarbij financieel adviseurs de kennis gaan toepassen die is opgedaan in de schuldhulpverlening. “In dit model wordt deze expertise, opgedaan aan de achterkant van de markt, straks eveneens ingezet aan de voorkant”, zegt voorzitter Edwin Herdink van de Commissie.

"Ons doel is uiteindelijk om alle financiële ins en outs van de klant inzichtelijk te maken en ons advies volledig af te stemmen op ieders persoonlijke financiële situatie. Minister De Jager en de AFM eisen veel van het intermediair zonder daarbij een deugdelijk routeplan te overhandigen", zegt hij. "Voor de dagelijkse adviespraktijk is dat te vaag. De Commissie heeft daarom contact gelegd met Jet Creemers, voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Incasso-ondernemingen (NVI)  die jarenlange ervaring heeft met deze vorm van advies en hulpverlening. Zij zal naast bekende namen uit de advieswereld, als Wim Koster, René Graafsma en Bert ter Maat acte de présence op de jaarpresentatie van de Commissie CFD op 16 november waar dit nieuwe alternatieve businessmodel wordt ontvouwd.
Herdink verwacht dat dit nieuwe model, gekoppeld aan het SMART-opleidingstraject, de branche een nieuwe impuls kan geven op weg naar de positie van onafhankelijk financieel manager. "De verzekeraars konden uiteindelijk nog wel eens spijt krijgen dat ze de band met het intermediair zo los hebben laten worden", aldus Herdink.

Reageer op dit artikel