nieuws

Accountants gaan over tot aanvraag WFT-vergunning

Archief

De interpretatie van de vrijstellingsregeling door toezichthouder AFM is voor meerdere accountantskantoren aanleiding tot het aanvragen van een WFT-vergunning. HLB Schippers is het eerste accountantskantoor met een vergunning voor advies over hypotheken, verzekeringen en pensioen. “Maar zeker niet het laatste”, stelt de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Accountants gaan over tot aanvraag WFT-vergunning

“Na het verschijnen van onze interpretatie over de vrijstellingsruimte zijn er al meerdere aanvragen binnengekomen", verklaart AFM-woordvoerder Martijn Pols. In die bewuste interpretatie spoort de toezichthouder accountantskantoren aan een vergunning aan te vragen voor pensioenadvisering en -bemiddeling in plaats van zich te beroepen op de vrijstellingsregeling. Volgens die regeling is voor financiële dienstverlening die marginaal onderdeel uitmaakt van de werkzaamheden van een bedrijf geen WFT-vergunning nodig.
HLB Schippers laat niet eigen accountants WFT-diploma's halen, maar is in zee gegaan met een ervaren financieel planner. "Een accountant kan ook niet alles. Bovendien wilden wij richting onze klanten meteen met een ervaren adviseur van start gaan", stelt Bert Duurland namens HLB Schippers deze week in Het Verzekeringsblad. Hij denkt dat de werkwijze van HLB, dat vijf vestigingen heeft in Nederland, "een eyeopener is voor andere accountantskantoren."

Reageer op dit artikel